1975  

Klau, el primer grup

Els inicis musicals de Pep Sala es remunten a Vic (Barcelona), la seva ciutat natal.

L’any 1975 entra a formar part del que seria el seu primer grup Klau. Pep Sala toca els teclats de la banda, de la qual també formen part Pep Simon al baix (que anys més tard es convertiria en baixista de Loquillo y los Trogloditas), Quim Soler (més tard bateria de Primera Nota i El pont d'Arcalís), Lluis Monteis, Sagi Serra, Andreu de Mas "Boli", Jordi Puigdollers, Ramón Vilà i Jordi Canyelles.

     
1978   L’any 1978 Pep Sala entra a formar part d'una nova banda anomenada Golgonooza Blues Band, un grup que es dedica bàsicament a versionar temes Country-rock.
     
1979  

La relació amb la Gran Bretanya

L'any 1979 viatja per primera vegada a Anglaterra, on més tard realitzarà estudis musicals a l’acadèmia Ars Lab de Londres, especialitzant-se en composició, harmonia i arranjaments.

La relació de Pep Sala amb la Gran Bretanya a partir d'aquell moment serà constant.

 

 

1980  

Mcfresa, Midnite Hour i altres grups

Durant dos anys Pep Sala és el teclista i la veu del grup osonenc Mcfresa. Els altres membres del grup són Jordi Crusats, Toni Tresserres i Pep Solà, que més tard seria substituït per Ernest Zapata.

     
1981   Després de desfer-se el grup Mcfresa, Pep Sala es trasllada a Barcelona, on coneix José Diego Buendía i Michel González, del grup Arrels. En Pep col·labora amb el grup com a músic contractat.
     
1982   A la tardor de l'any 1982, Pep Sala treballa uns quants dies com a pianista en un club nocturn a Rubí, però per poc temps. Aquest mateix any entra en contacte amb el grup escocès Midnite Hour, del qual entra a formar part tot d'una. Bill Brown n'és el cantant.
     
1983  

Música per a cinema

Midnite Hour necessita un nou bateria i s’uneix a la banda Gerry Duffy, un escocès que, amb el temps, es convertirà en una peça clau en la vida personal i professional de Pep Sala. L'any 1983 el grup es trasllada a Calella, on passarà l’estiu tocant cada dia en una sala i preparant el seu primer disc.
Un cúmul de circumstàncies adverses porten a la fi de Midnite Hour, que celebra el seu darrer concert a Calella de Palafrugell. En aquest mateix concert, Pep Sala coneix Josep Lluis Rovirosa "Rovi de Bar", amb qui col·laborarà els dos propers anys com a teclista.

A finals d’any, Pep Sala comença a col·laborar amb la Companyia Warner Bros, a Londres. Participa en diversos projectes de bandes sonores, publicitat i televisió com a arranjador. Durant els propers dos anys seguirà col·laborant puntualment amb aquesta companyia.

     
1984  

L'Aula d'Estudis Musicals

Pep Sala col·labora com a teclista i pianista amb diversos artistes com: Arrels (amb José Diego Buendía i Michel González), que publica dos EP’s, Rovi de Bar (Josep Lluis Rovirosa) i Allan Moon, moment en què coincideix amb Cinto Bonell.

Al mes de setembre, juntament amb Jaume Bogunyà, a Vic (Barcelona) funda l'AEM (Aula d'Estudis Musicals). Hi dóna classes de lectura, harmonia i piano, i acaba assumint el càrrec de cap d'estudis, que exerceix fins el 1990.

 

 

 
 
 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto