ES CREA LA FUNDACIÓ SAU

1/02/2024

Aquest dimecres 31 de gener al migdia s’ha presentat públicament La Fundació Sau a Les Masies de Voltregà (Osona).

La fundació ha nascut amb tres objectius fundacionals: Preservar el llegat artístic Sau, promoure i ajudar la música catalana i contribuir activament a la investigació i tractament dels trastorns de salut mental.

El Patronat de la fundació està encapçalat pels socis fundadors Pep Sala, que també n’és el President, i Joan Capdevila, juntament amb distingits membres de la comunitat local, com són: el Sr. Marc Verdaguer exalcalde de Calldetenes i diputat a la Diputació de Barcelona, el Sr. Josep M. Vila d’Abadal, exalcalde de Vic i fundador de l’Associació de Municipis per la Independència, la Dra. Anna M. Carbonell, metgessa i presidenta de la Fundació Puig-Porret de Vic, el Dr. Xavier Farrés metge de família i regidor a l’Ajuntament de Vic, i el Sr. Esteve Guerra, empresari i vicepresident de PIMEC turisme i expresident d’Empordà Turisme. La secretaria és Ivette Vila.

Després de seguir tots els passos burocràtics per constituir-se com a tal i de diversos mesos valorant diferents espais de la comarca d’Osona, on establir les seves arrels, finalment la Fundació Sau ha optat per la població osonenca de Les Masies de Voltregà. L’activitat es promourà des de l'edifici polivalent El Despujol, un espai idoni per a la celebració d'activitats culturals diverses i l'exposició del patrimoni musical de Sau.

Aquest pas estratègic no sols afirma el compromís de la fundació amb la promoció de les arts, sinó que també marca el començament d'una emocionant col·laboració entre la Fundació Sau i el municipi de Les Masies de Voltregà. L'alcaldessa Veronica Ruiz va expressar el seu entusiasme per l'arribada de la Fundació Sau: "Estem encantats de donar la benvinguda a la Fundació Sau a la nostra població. Aquest nou capítol no sols elevarà les nostres ofertes culturals, sinó que també enfortirà els llaços comunitaris a través de la música i les arts."

Pep Sala va comentar que “La Fundació Sau no buscava simplement un espai on establir-se, si no un lloc a una població que mostrés complicitat amb el projecte i s’hi involucrés i la vam trobar a Les Masies de Voltregà”.

A banda de preservar el llegat de Sau, en endavant la fundació també gestionarà els drets editorials, discogràfics i d’imatge del grup Sau i de les formacions que n’han esdevingut com Pep Sala & La Banda del Bar, Pep Sala i Sau30.

La creació d’un auditori dissenyat per a albergar una gran varietat d'esdeveniments culturals, juntament amb l'establiment d'un estudi de gravació professional permetrà a la fundació realitzar totes les seves iniciatives amb èxit.

L’Indi Studios de Santa Eulàlia de Riuprimer tancarà les seves portes i es crearà un nou estudi de gravació professional a l’edifici Despujol, que permetrà crear diferents projectes musicals, des d’enregistraments de treballs discogràfics a altres iniciatives educatives i culturals.

La Fundació Sau té la intenció de ser un agent actiu en la comunitat, oferint suport als artistes emergents locals, però també de Catalunya. Per complir l’objectiu social de promoure i ajudar la música en català o feta a Catalunya, a l’auditori s’organitzaran esdeveniments culturals i educatius com un premi anual de música, màster class, conferències, i una programació estable que es durà a terme conjuntament amb l’ajuntament. Programació on hi tindran cabuda des de concerts de música clàssica, fins a presentacions d'artistes locals emergents, o altres expressions culturals i artístiques per a públics de totes les edats.

La salut mental serà un tema de gran importància en la Fundació Sau. Amb el seu compromís d'investigar, assessorar i divulgar, la fundació pretén contribuir a millorar el benestar dels professionals de la música, i de la societat en general. Treballar la relació entre la música i la salut mental, col·laborant amb diferents institucions i participant en la investigació en ambdues direccions, és un dels reptes socials de la Fundació. Per una banda, treballar per com es pot utilitzar la música per ajudar al tractament de diferents patologies i per l’altra, com es pot ajudar als músics que pateixen trastorns vinculats a la seva feina com depressions, addiccions, etc.

Tot i que la Fundació ja ha començat a treballar per complir amb els seus objectius, ara caldrà esperar a tot els tràmits legals que es requereixen per realitzar les obres d’acondicionament de l’edifici i començar-hi l’activitat cultural, que acollirà també el centre d'exposicions de la fundació, a la primera planta de l’edifici. L’espai, no només reproduirà els estudis de gravació o locals d’assaig del grup, o el seu primer despatx amb aparells originals de l’època, sinó que servirà per reviure els moments més destacats de la carrera de Sau amb experiències immersives de realitat virtual. Un viatge a través de l'espai i el temps que permetran reviure aquells anys 90 d’esplendor del grup.

Amb aquestes iniciatives, la Fundació Sau aspira a ser una referència en el panorama cultural i a fer una contribució significativa al patrimoni musical i cultural de la comarca d’Osona i de Catalunya. Al mateix temps que busca la complicitat dels veïns i veïnes de Les Masies de Voltregà, fent es sentin partícips i orgullosos d’acollir al seu municipi la Fundació Sau.

Es preveu que la fundació pugui tenir tots els seus actius en funcionament a principis de l’any vinent.

Notícies relacionades: Enderrock

Tornar al llistat

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto