BIOGRAFIA

Pep Sala va néixer a Vic (Barcelona) l’any 1960 i ha estat un dels músics més influents dels darrers anys en l’àmbit de la música catalana.

Pianista, guitarrista, compositor, arranjador, lletrista i productor, ha estat protagonista musical a Catalunya com a líder de les bandes Sau (juntament amb Carles Sabater), Pep Sala & La Banda del Bar i, en solitari, sota el nom artístic de Pep Sala. Amb aquests grups ha realitzat gravacions de discs, gires i concerts arreu de Catalunya, així com també a Espanya, Europa i Estats Units.
 
 

Pep Sala - Músic

A mitjans de l’any 1985, Pep Sala fundà l’Aula d’Estudis Musicals (AEM) a Vic. Allà hi conegué el que es convertiria en el seu amic inseparable, Carles Sabater. La seva complicitat els portà a crear un grup anomenat Sau.

La combinació del talent musical de Pep Sala i el carisma i el geni escènic de Carles Sabater faria que amb només 3 anys d’existència, Sau aconseguís milers i milers de seguidors. El grup va donar a conèixer el seu primer treball el 1988. El 1991 es convertí en la banda de referència musical al territori català, arribant a vendre més de 150.000 còpies d’alguns dels seus discs. Publicà fins a 10 àlbums i realitzà concerts i gires per Catalunya, Espanya i Europa.

Durant els anys sabàtics que es va prendre Sau perquè Carles Sabater pogués combinar la feina de músic amb la d'actor, Pep Sala va crear Pep Sala & La Banda del Bar (1993), amb la qual va publicar 3 discs.

Després de la mort sobtada de Carles Sabater el 1999, Pep Sala anuncià en una roda de premsa que, després de 13 anys de vida, el grup deixava d’existir.

Des d'aleshores, ha continuat la seva carrera musical sota el nom artístic de Pep Sala i ha editat 12 discs, 26 en total, si comptem els publicats amb Sau i Pep Sala & La Banda del Bar.

 


Pep Sala - Compositor i productor

Entre totes les seves facetes, destaca la d'autor. Pep Sala és el compositor i colletrista de totes les cançons de Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i la seva carrera en solitari.
Amb 40 anys de carrera musical i més de 500 obres registrades, les seves cançons han estat interpretades per nombrosos grups i artistes, com Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque… i algunes han arribat a vendre més d’un milió de còpies.

Paral·lelament als treballs amb Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i Pep Sala, ha produït àlbums per a nombrosos grups a Catalunya, ha escrit cançons per a altres artistes i ha compost temes per a bandes sonores de pel·lícules i obres teatrals, entre d’altres.

Tant a l’estudi com en directe, ha tingut l’oportunitat de treballar al costat de personalitats de la música com Robbie Robertson, Pino Palladino, Arran Ahmun, Steve Hogarth, Phil Manzanera, Luz Casal, Sergio Dalma i Joan Manel Serrat.

Des del 1998, disposa d’un estudi de gravació propi (L’Indi Studios) i, des del 2004, també d’un segell discogràfic (L’Indi Music).

 

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto